UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спільник міського голови Сум Лисенка теж отримав запобіжний захід

Його напередодні викрили на корупційному правопорушенні разом з мером.

Вищий антикорупційний суд України в середу, 4 жовтня, призначив запобіжний захід директору Департаменту інфраструктури міста Суми міської ради, якого разом з мером Олександром Лисенком напередодні викрили на вимаганні й отриманні неправомірної вигоди в понад 2,1 мільйона гривень, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура в Telegram.

Як і випадку з Лисенком, ВАКС частково задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро. Зловмиснику обрали тримання під арештом з альтернативою внесення застави в розмірі майже 1,5 млн грн. Якщо гроші внесуть, то спільник мера зможе вийти з СІЗО, але отримає відповідні процесуальні обов’язки.

Читайте також: У полтавського воєнкома знайшли необґрунтовані активи на понад 1,8 млн грн

Дещо раніше Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід за хабарництво самому Сумському міському голові Олександру Лисенку.

Зауважимо, що ZN.UA ще в 2020 році попередило про всі ризики щодо арештованого мера Сум у межах проєкту “Країна по поличках”, створеного з нагоди місцевих виборів. У розпал виборчої кампанії до Лисенка виникали запитання щодо міських ініціатив. Було виявлено його зв’язки з ексрегіоналами, криміналітетом і "Слугою народу".