UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пів багажника готівки в євро виявили у бухгалтера постачальника продуктів Міноборони

Пояснити, що це за гроші, представниця компанії не змогла.

© Бюро економічної безпеки
© Бюро економічної безпеки
© Бюро економічної безпеки
© Бюро економічної безпеки
© Бюро економічної безпеки
© Бюро економічної безпеки
© Бюро економічної безпеки
© Бюро економічної безпеки

Бюро економічної безпеки повідомило, що затримало у Київській області бухгалтера компанії-постачальника продуктів для Міноборони, яка в багажнику  автомобіля намагалась вивезти 4,7 млн євро необлікованої готівки. Походження грошей жінка пояснити не змогла, тому їх вилучило слідство у справі про ухилення від сплати податків постачальників Міноборони.

В БЕБ зазначають, що спробу вивезти та приховати «чорну» касу групи компаній, яких детективи підозрюють в несплаті податків, викрили під час слідчих заходів. Зараз вирішується питання про накладення арешту на вилучені кошти.

Читайте також: Міноборони дійсно закуповувало продукти за завищеними цінами – НАБУ

Раніше цього тижня БЕБ повідомило, що провело обшуки та вилучило документацію групи компаній, які займаються постачанням продуктів Міноборони. В тому числі до рук слідчих потрапила і чорнова бухгалтерія.

За даними слідства, впродовж 2022-2023 років компанія поставила Міноборони продукти на суму 14,5 млрд грн із ПДВ. Водночас документально було оформлено низку безтоварних операцій з підконтрольними підприємствами, що мають ознаки фіктивності. Це дало змогу ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах.

Хоча в БЕБ заявили, що слідчі дії не зачіпали фактичної роботи підприємства, компанія "Міт Пром" заявила про «вимушену призупинку діяльності  через блокування роботи підприємства представниками БЕБ». В компанії стверджують, що через дії представників БЕБ було повністю заблоковано процес відвантаження продуктів харчування на потреби армії та назвали слідчі дії залякуванням.