UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литвин упевнений, що опозиція не відмовиться від депутатських мандатів

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виключає можливість анулювання списків, бо це зробити досить складно. Литвин не виключає ухвалення змін до закону про вибори, які передбачають, що в разі складання мажоритарниками-переможцями повноважень депутатами стануть ті, хто посів другі місця.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виключає відмову опозиційних політичних сил від депутатських мандатів в новому парламенті. Про це він сказав на брифінгу.

«Я думаю, що анулювання списків не буде. Це зробити досить непросто, особливо в частині мажоритарників, які пройшли складні випробування і склали цей іспит з позитивним результатом. Я думаю, що емоції вщухнуть», - вважає він.

Він підкреслив, що виключає таку можливість. В іншому випадку, на думку Литвина, «стара» Верховна Рада може зібратися і прийняти рішення у вигляді змін до закону про вибори народних депутатів. «Наприклад, народним депутатом у разі складення добровільного повноважень депутатом стає той, хто посів друге місце. Тому я думаю, що ніхто не піде на такі експерименти», - підкреслив спікер.

При цьому Литвин додав, що проведення повторних виборів проблематичне через фінансове питання, і додав, що необхідно враховувати становище у країні і необхідність якнайшвидшого прийняття держбюджету-2013.

Бойкот нової Ради ініціював один із лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко. Партія УДАР вже заявила, що розглядає можливість проведення з'їзду і прийняття рішення про відмову від партійного виборчого списку і висуванців, які перемогли в мажоритарних округах, а також про невизнання парламентських виборів. Про готовність до таких дій заявила і партія «Свобода».

Не виключають такий розвиток подій кандидат від Об'єднаної опозиції В'ячеслав Кириленко і кандидат від партії «Єдиний Центр», глава МНС Віктор Балога.

Нагадаємо, першими про обнулення списків заговорили в Об'єднаній опозиції «Батьківщина». Пізніше у «Свободі» також погодилися підтримати своїх партнерів: на думку «свободівців», вони впевнені, що на повторних виборах візьмуть в два рази більше голосів. !zn

Читайте також:

«УДАР» також готовий відмовитися від депутатства. У ПР вважають це «дурістю»

Об'єднана опозиція готова визнати Раду нелегітимною

«Свобода» теж готова обнулити списки і визнати вибори недійсними

У партії Кличка розглядають пропозицію Об'єднаної опозиції про бойкот нової Ради