UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Росія хоче створити в Білорусі партію, яка виступатиме проти Лукашенка

Політсила просуватиме ідеї приватизації держсектора, демонтажу цензури та поваги до свободи й гідності особистості. 

Кремль має намір створити в Білорусі партію, яка підтримуватиме інтеграцію з Росією, проте виступатиме проти режиму діючого диктатора Алєксандра Лукашенка. Цим в апараті президента РФ займається генерал Служби зовнішньої розвідки Владімір Чернов, інформує видання The Insider.

За даними ЗМІ, він має відношення до втручання в справи Вірменії, Грузії, Молдови й інших країн колишнього СРСР.

Партію хочуть назвати "Право народу". Її робота буде зосереджуватися на конституційних реформах. 

Видання отримало в розпорядження документ, в якому зазначається, що політсила просуватиме ідеї приватизації держсектора, демонтажу цензури та поваги до свободи й гідності особистості. 

У Кремля вже є сім кандидатів, яких планують задіяти - це білоруси, що раніше брали участь у клубі "Єдина Росія". Всі вони, відповідно плану, мають увійти до найбільшої кількості опозиційних структур, підготувати кандидатів для парламентських виборів і створити мережу місцевих лідерів громадської думки.

Читайте також: США ввели санкції проти мінського ОМОНу і «Альфи» КДБ Білорусі

Раніше повідомлялося про те, що для надання міждержавного кредиту РФ буде потрібно внести поправки в Податковий кодекс про включення Білорусі в число країн, яким Росія може надавати такі кредити.

Нагадаємо, 14 вересня в Сочі пройшли переговори президентів Білорусі Алєксандра Лукашенка і РФ Владіміра Путіна, які тривали близько чотирьох з половиною годин. Путін схвалив ініціативу Лукашенка щодо внесення змін до Конституції Білорусі, після чого там у 2022 році нібито мають відбутися нові президентські вибори. Також Путін згадав про кредит у $1,5 млрд, який Росія вирішила виділити Білорусі, і сказав, що це має позитивно позначитися на фінансових ринках.