UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналіст, що працював зі Сноуденом пообіцяв нові викриття

Партнер журналіста Guardian Гленна Грінвальда, що писав про Wikileaks і Едварда Сноудена, був затриманий майже на дев'ять годин у лондонському аеропорту Хітроу для допиту. У відповідь журналіст пообіцяв опублікувати нову інформацію.

Журналіст, вперше опублікував секретну інформацію, отриману від колишнього контрактника Агентства національної безпеки США Едварда Сноудена, пообіцяв опублікувати нову інформацію. При цьому він зазначив, що Великобританія "пошкодує", що затримала його партнера на дев'ять годин.

Влада Великобританії в неділю в рамках антитерористичної операції в лондонському аеропорту Хітроу затримала Девіда Міранду, який перебуває в громадянському союзі з журналістом газети Guardian Гленном Гринвальдом, що став одним з основних публікаторів документів Сноудена.

За словами 28-річного громадянина Бразилії, його допитували протягом дев'яти годин, а після відпустили без пред'явлення звинувачень, забравши при цьому його комп'ютер, телефон і карти пам'яті.

Грінвальд - кореспондент газети The Guardian проживає в Ріо-де-Жанейро. Він упевнений, що затримання його партнера було зроблено з метою залякати його у світлі публікації нової інформації, отриманої від Сноудена.

У середині червня 2013 року Сноуден втік у Гонконг, потім прилетів в аеропорт "Шереметьєво". Оскільки його паспорт було анульовано, він не міг залишити транзитну зону аеропорту. В середині липня екс-співробітник ЦРУ відправив офіційний запит у ФМС Росії про надання йому тимчасового притулку. 1 серпня Сноуден отримав притулок у Росії на рік. !zn

Читайте також:

Сноуден розповів про те, що в Києві і Москві знаходяться шпигунські сервери США

Ассанж назвав плани Обами щодо обмеження програм стеження перемогою Сноудена

ЗМІ оприлюднили нові секретні дані від Сноудена

Спецслужби США замінять 90% сисадмінів машинами, щоб уникнути витоків інформації