UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник міністра оборони РФ приїхав до КНДР: кажуть, що привіз вітання від Путіна

Російська делегація зустрілася з Кім Чен Ином.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прийняв заступника міністра оборони Росії Алєксєя Кріворучка та обговорив важливість міцнішого об’єднання збройних сил двох країн для захисту світового миру та справедливості. Про це повідомило державне Корейське центральне інформаційне агентство (KCNA).

“Кім Чен Ин і Кріворучко поділяють необхідність військового співробітництва між двома країнами для захисту взаємних інтересів безпеки”, –  повідомляє KCNA.

Криворучко передав Кіму вітання від президента Росії Владіміра Путіна, а також висловив глибоку вдячність за зустріч, що відбулася в четвер.

"Товариш Кім Чен Ин послав бойовий привіт армії та народу Росії, які ведуть справедливу священну війну для захисту суверенних прав і безпеки держави, висловивши незмінну сильну підтримку та тверду солідарність уряду та народу КНДР з ними у спеціальній військовій операції на Україні", - пише агентство .

Інших подробиць щодо делегації Кріворучка та мети візиту до Північної Кореї не повідомляється.

Північна Корея та Росія поглибили військову співпрацю після того, як їхні лідери торік провели зустріч на російському Далекому Сході та підписали договір про стратегічне партнерство, який включає підписану у червні, під час візиту Путіна у Пхеньян, угоду про взаємну оборону.

Читайте також: НАТО впевнене, що КНДР надає військову підтримку РФ у війні проти України - генсек Альянсу

Сеул і Вашингтон звинуватили обидві країни у торгівлі зброєю, та допомозі  Росії створити запаси ракет і артилерії для війни з Україною. І РФ і КНДР заперечують таку торгівлю.

Нещодавно із КНДР до РФ вирушила елітна військова делегація, яка проходитиме військовий вишкіл у Росії. Це перший подібний обмін між двома диктатурами після того, як їхні очільники підписали угоду про стратегічне партнерство.