UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заборона польотів над зоною ЄС: російські олігархи знайшли спосіб обходу санкцій — Welt

Санкції Заходу діють не в повній мірі.

Російські олігархи продовжують здійснювати польоти над територією Євросоюзу на приватних літаках, незважаючи на санкції. Про це повідомляє німецьке видання Welt.

За інформацією журналістів, заможні росіяни знайшли спосіб уникнути заборони літати в повітряному просторі ЄС, реєструючи приватні літаки і гелікоптери на родичів та членів сім’ї. Через непрозоре право власності, правоохоронні органи країн-членів ЄС фактично не мають права перешкоджати повітряним суднам російських олігархів здійснювати польоти над власною територією.

Як повідомляє Welt, з моменту введення заборони польотів для приватних, комерційних та пасажирських літаків з РФ, росіяни здійснили близько 30 рейсів у повітряній зоні Євросоюзу. Така можливість у них залишається через довготривалу процедуру перевірки права власності на літаки та гелікоптери. 

Читайте також: Російські олігархи хочуть добровільно віддати Україні значну частину своїх статків в обмін на скасування санкцій

Нагадаємо, що раніше США заборонили обслуговування 100 літаків, які використовуються Росією.

У 2014 році санкції Заходу видавалися насмішкою над Україною і здоровим глуздом. У Кремлі таку кволу реакцію сприйняли як запрошення до нової війни. Адже непокаране зло ніколи не зникає. У 2022 році метою Путіна стало захоплення всієї України. На щастя, санкції, що посипалися на Росію, стали для неї шоком. Яким чином Захід бореться із загарбницькою війною РФ в Україні розповідає Микола Гаврись у статті «Хто і якими економічними інструментами обмежує російську агресію».