UA / RU
Підтримати ZN.ua

Владімір Путін спростив отримання російських паспортів для громадян Казахстану, Молдови та Білорусі

Іноземці, які отримали громадянство Росії, підлягають, крім іншого, призову на строкову службу в армії або призову за мобілізацією.

Російський президент Владімір Путін підписав указ про спрощення отримання громадянства Російської Федерації. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Тепер тим, хто хоче отримати російське громадянство, не потрібно надавати докази, що з моменту видачі посвідки на постійне проживання вони постійно жили в країні, а також складати іспит на знання історії Росії та основ державності. Білорусам підтверджувати володіння російською мовою теж не потрібно. Для казахстанців і молдован зберігається необхідність скласти іспит з російської", – йдеться в заяві.

Читайте також: Президент Чехії наступного року чекає прориву у війні, однак застерігає, що радіти нема чому

Раніше повідомлялося, що Естонія шукає способи висилати з країни тих, хто вирішить отримати російське громадянство, оскільки такий крок може становити загрозу національній безпеці європейської країни. Зокрема прем'єр-міністерка Кая Каллас нагадала, що Російська Федерація порушила всі принципи міжнародного права, коли напала на Україну. За її словами, у цьому контексті необхідно враховувати й інші аспекти того, як Російська Федерація хоче підірвати безпеку Естонії та наших союзників