UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вірменія розчарувалася в проросійському ОДКБ: у Радбезі критикують відсутність реакції на конфлікт з Азербайджаном

На тлі нового етапу конфлікту між Вірменією та Азербайджаном, в Єревані вимагають вийти з ОДКБ, штаб-квартира якої розташована в Москві.

Секретар Ради безпеки Вірменії заявив, що Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) не виконала жодних вимог його країни щодо надання військової та військово-політичної допомоги на тлі нового етапу конфлікту з Азербайджаном. Армен Григорян сказав в інтерв'ю для Радіо Азатутюн, що очікування країни щодо цієї міжнародної організації не справдилися.

Читайте також: Які ризики несе для України військове зіткнення між Азербайджаном і Вірменією?

Кремль, як відомо, намагається піднести ОДКБ, до якої, окрім РФ, входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан як альтернативу НАТО. Однак на тлі загострення на кордоні Вірменії (як члена ОДКБ) та Азербайджану особливої допомоги для державі-учасниці співдружності не було:

"Той факт, що ОДКБ досі належним чином не відреагувала, щоб азербайджанські війська повністю пішли з суверенної території Вірменії, означає, що наші очікування не виправдалися", – зазначив Григорян.

Читайте також: Politico: Війна між Азербайджаном і Вірменією ускладнює пошуки енергоносіїв для ЄС

Тим часом на тлі нового етапу конфлікту між Вірменією та Азербайджаном, в Єревані вийшли на протест. Однією з вимог є вихід із вищезгаданої організації, штаб-квартира якої знаходиться у Москві.

Люди тримали в руках плакати: "ОДКБ ПНГ", "Зупиніть російсько-азербайджанську агресію", "Зупиніть азербайджанський терор".