UA / RU
Підтримати ZN.ua

Випробування системи Patriot в Тайвані завершилося провалом

Ракета впала незадовго після вильоту.

Нештатна ситуація сталася під час військових навчань на Тайвані. Ракета-перехоплювач Patriot PAC-3 не зміг вразив ціль. Він передчасно вибухнув у польоті, незадовго після вильоту з пускової установки. Про це повідомляє видання Eurasian Times.

Нештатну ситуацію підтвердив генерал ВПС Тайваню Цао Цзіньпін. Причина вибуху поки що не уточнюється. Військові фахівці зможуть встановити її після проведення додаткового розслідування.

Міністерство оборони невизнаної острівної держави прискорило оцінку ракетних систем на тлі провокацій і залякування з боку Китаю. Це був перший випадок, коли перехоплювач PAC-3, закуплений у США, вибухнув до того, як вразив ціль у повітрі.

Читайте також: Тайвань готується до військових навчань Китаю через візит віцепрезидента острова до США — Reuters

У соціальних мережах з'явилося чимало відео, що демонструють передчасний вибух PAC-3 в небі. Також з них можна зробити висновок, що друга ракета успішно вразила ціль.

Раніше повідомлялося, що десять літаків ВПС Китаю увійшли в зону ідентифікації протиповітряної оборони Тайваню в середу, 9 серпня, супроводжуючи п'ять китайських військових кораблів, які здійснювали патрулювання в режимі "бойової готовності".