UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ухані коронавірусом заразилися в 10 разів більше людей, ніж повідомили офіційно – дослідження

Рівень поширеності антитіл до ковіду становить 4,43% серед жителів мегаполісу з населенням 11 млн людей.

Майже півмільйона жителів китайського міста Ухань, де вперше з'явився новий коронавірус, захворіли на COVID-19. Це майже в 10 разів більше офіційної кількості підтверджених випадків, згідно з дослідженням Китайського центру з контролю і профілактиці захворювань.

У дослідженні, яке цитує телеканал CNN, використовувалася вибірка з 34 тисяч людей від загальної чисельності населення в Ухані та інших міст провінції Хубей, а також в Пекіні, Шанхаї і провінціях Гуандун, Цзянсу, Сичуань і Ляонін для оцінки рівня інфікованості Covid-19.

Дослідники виявили, що рівень поширеності антитіл до ковіду становить 4,43% серед жителів Ухані, мегаполісу з населенням 11 млн людей. Станом на неділю, влади Ухані повідомила про 50 354 підтверджених випадків захворювання.

Метою дослідження було оцінити масштаби минулих інфекцій в популяції шляхом тестування зразків сироватки крові з групи людей на коронавірусні антитіла. Його результати не є остаточними статистичними даними про те, скільки людей в даному районі заразилися.

За даними китайського Центру, дослідження було проведено через місяць після того, як Китай "стримував першу хвилю епідемії ковіду".

Рівень поширеності за межами Ухані значно нижчий, показало дослідження. В інших містах провінції Хубей антитіла до коронавірусу знайшли тільки у 0,44% жителів.

За межами провінції антитіла знайшли тільки у двох осіб з більш ніж 12 тисяч обстежених жителів.

Що Китай намагається приховати? Саме це питання виникає після рішення Пекіна притягнути до кримінальної відповідальності 37-річну журналістку Чжань Чжан, яка висвітлювала ситуацію в охопленому пандемією Уханю, розміщуючи короткі відео про поширення хвороби на першій стадії глобальної пандемії. Жінку засудили до чотирьох років в’язниці. Її затримали, як і кількох інших китайських журналістів, які намагалися розповісти детальніше про спалах хвороби в Ухані. Чжан звинуватили  "у пошуках приводів для суперечок". 

Спалах коронавірусного захворювання COVID-19 було зафіксовано в китайській провінції Ухань у грудні 2019 року. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала епідемію пандемією в березні 2020 року.

Відзначимо, що влада Ухані приховувала важливу інформацію про епідемію, включаючи кількість інфікованих та померлих, а також дані про шляхи поширення коронавірусу.

Через рік після початку пандемії Пекін дозволив команді експертів ВООЗ відвідати Ухань для проведення епідеміологічного розслідування.