UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Міноборони Південної Кореї розповіли, коли КНДР планує знову спробувати запустити супутник-шпигун 

РФ, імовірно, допомогла КНДР вирішити проблеми з двигуном.

Північна Корея може запустити військовий супутник-шпигун вже "протягом тижня або близько того", заявив у неділю, 19 листопада, міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік, посилаючись на дані розвідки. Про це повідомляє Yonhap.

"Потрібно близько тижня, щоб перемістити двигун з випробувального полігону на Тонгчанг-рі, зібрати пусковий майданчик і заправити рідке паливо", - сказав Шин.

Читайте також: КНДР випробувала нові твердопаливні двигуни для балістичних ракет

За його словами, Північна Корея, ймовірно, "майже вирішила" проблеми з двигуном "з допомогою Росії".

КНДР здійснила дві невдалі спроби вивести на орбіту розвідувальний супутник у травні та серпні.

За спробами виведення військового супутника-шпигуна КНДР уважно стежать союзники Сеула, оскільки успішний запуск означав би прогрес у ракетних технологіях, які можуть бути використані як зброя.

"Сполучені Штати також уважно стежать за цим, оскільки розвідувальні супутники можуть значно розширити можливості Північної Кореї зі спостереження і нівелювати нашу перевагу", - додав Шин.

Читайте також: Делегація РФ відвідала КНДР: які питання обговорювалися

Раніше повідомлялося, що КНДР могла передати Росії балістичні ракети малої дальності і ракети для переносних зенітно-ракетних комплексів на додаток до артилерійських снарядів для війни проти України. За боєприпаси від КНДР Росія може надати технологічну підтримку північнокорейській програмі розробки зброї.