UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Італії сформували новий уряд

Більшість міністрів кабінету Ренці зберегли свої посади.

Прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні у понеділок, 12 грудня, представив склад нового уряду, сформованого після відставки Маттео Ренці.

Більшість міністрів, які працювали в попередньому уряді, зберегли посади.

Зокрема, на своїх посадах залишилися міністр економіки і фінансів П'єр Карло Падоан, міністр економічного розвитку Карло Календа, міністр оборони Роберта Пінотті та міністр юстиції Андреа Орландо.

Екс-очільник МВС Анджеліно Альфано змінив Джентілоні на посаді міністра закордонних справ. Міністерство внутрішніх справ очолив Марко Мінніті.

Прем'єр-міністр повідомив, що увечері в понеділок члени уряду будуть приведені до присяги в президентському Квірінальському палаці, а найближчими днями питання про довіру до Ради міністрів буде розглянуто на засіданнях обох палат парламенту.

Читайте також: В Італії парламентські вибори можуть провести в лютому

Раніше прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці оголосив про намір покинути свій пост після того, як італійці відкинули на референдумі запропоновану ним конституційну реформу. Формування нового складу Ради міністрів президент доручивголові МЗС Паоло Джентілоні.

Нагадаємо, в неділю, 4 грудня, в Італії відбувся референдум по внесенню змін до Конституції. 59% виборців не підтримали урядову ініціативу. Явка на референдумі перевищила 68%.

Детальніше про референдум в Італії та його вплив на ЄС читайте у статті Костянтина Федоренко "Італія: референдум проти істеблішменту" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".