UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВООЗ розповіли, як світом поширюються різні штами, та у скількох країнах вже встигли виявити "Дельту"

Там також заявили про збільшення кількості нових хворих та летальних випадків у порівнянні з даними минулого тижня. 

Мутований штам коронавірусу "Дельта" виявили вже в 111 країнах світу. Про це повідомляє пресслужба Всесвітньої організації охорони здоров'я. 

На першому місці по розповсюдженню сьогодні штам "Альфа", який вперше виявили у Британії. Станом на сьогодні його зафіксували вже в 178 країнах світу. На другому місті штам "Бета", зафіксований вперше в ПАР - наразі він є вже в 123 країнах. Найменше розповсюдився штам "Гамма", перший випадок якого виявили у Бразилії. Сьогодні про захворювання ним повідомляють в 75 країнах. 

У ВООЗ також заявили про збільшення числа хворих в усьому світі на 10% з 5 по 10 липня. Сьогодні в середньому повідомляють про 400 тисяч нових інфікованих за добу, а минулого тижня ця цифра трималася на рівні 375 тисяч. На 3% збільшилася також кількість смертей. 

Читайте також: Поширення штаму «Дельта» є зовнішньою загрозою, Україні варто прискорити вакцинацію – KSE

Наразі у світі циркулює новий небезпечний штам ковіду - "Дельта". Вперше його зафіксували в Індії, але зараз про випадки інфікування ним повідомляють у понад ста країнах. 

У зв'язку з поширенням штаму "Дельта" ВООЗ видала рекомендації щодо того, як ним не заразитися. Щоправда, правила ті ж самі, що й раніше. Серед основних - маски та соціальна дистанція. 

23 червня стало відомо, що штам дістався і до України. Як повідомляло ZN.UA, у президента Володимира Зеленського відбулася велика нарада щодо протидії поширенню цього штаму в нашій країні.