UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США заявили про партнерство з Індією в боротьбі з COVID-19 і зміною клімату

Блінкен провів переговори з міністром закордонних справ Індії.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що партнерство між його державою і Індією в питанні протистояння пандемії COVID-19 життєво важливо і все більш продуктивно, передає "Інтерфакс".

"Єдині у спільній боротьбі з COVID-19. Ми єдині у вирішенні проблем, пов'язаних зі зміною клімату. У вирішенні багатьох проблем, з якими ми стикаємося в регіоні і в усьому світі, ми співпрацюємо безпосередньо, через" четвірку "(ред: США, Індія, Японія і Австралія) і установи Організації Об'єднаних Націй ", - сказав Блінкен журналістам за підсумками переговорів з міністром закордонних справ Індії Субраманьямом Джайшанкаром, який прибув в США з візитом.

Ентоні Блінкен також додав, що США не забудуть підтримку з боку Індії в перші дні поширення COVID-19 і мають намір зробити те ж саме у важкий для Делі момент.

Джайшанкар в свою чергу висловив подяку Сполученим Штатам за "рішучу підтримку і солідарність".

Як повідомив Держдеп, Блінкен і Джайшанкар під час переговорів обговорили широке коло питань, включаючи допомогу в зв'язку з COVID-19, зусилля по зміцненню Індо-Тихоокеанського співробітництва в рамках "четвірки", а також висловили спільну відданість боротьбі з кліматичною кризою і зміцненню багатостороннього співробітництва, в тому числі в Радбезі ООН.

Сторони також торкнулися регіональні події, зокрема, переворот в М'янмі і триваючу підтримку Афганістану. Вони домовилися про продовження співпраці "з загальним пріоритетам економічної та регіональної безпеки", зазначив держдеп.

Читайте також: Reuters: Індія просить видалити з соцмереж згадки про "індійський ковід"

Індія зіткнулася з великим дефіцитом вакцини зараз, але країна має внутрішні виробничі потужності, щоб в кінцевому підсумку досягти мети.

Агарвал і головний економіст МВФ Гіта Гопінат прогнозують, що припинення пандемії COVID-19 може обійтися в 50 млрд доларів. Для придбання додаткових 350 млн доз вакцини буде потрібно приблизно 4 мільярди доларів.