UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччину почали прибувати військові США

Перші підкріплення вже приземлилися у Європі.

До Німеччини прибули перші американські війська для посилення союзників НАТО в Східній Європі та Німеччині на тлі нарощування російської військової могутності на кордоні з Україною. Про це повідомляє Reuters.

"Сьогодні до Вісбадену прибули солдати 18-го повітряно-десантного корпусу. Ми створимо штаб у Німеччині для підтримки 1700 десантників, які мають бути відправлені до Польщі", — заявили в командуванні Німеччини.

Це перші з 2000 солдатів, які прибули до Європи після оголошення владою США рішення перекинути до Європи для підтримки союзників свою армію.

За даними Пентагону, ескадрилья Stryker чисельністю близько 1000 військовослужбовців США, що базується в німецькому місті Вільсек, буде відправлена до Румунії, а близько 1700 військовослужбовців, в основному з 82-ї повітрянодесантної дивізії, будуть відправлені з Форт-Брегга, Північна Кароліна, у Польщу.

Крім того, 300 інших військовослужбовців із Форт-Брегга будуть розміщені в Німеччині.

Сполучені Штати заявили в середу, що направлять близько 3000 додаткових військовослужбовців до Польщі та Румунії, щоб захистити Східну Європу від можливого поширення кризи через зосередження російських військ поблизу України. При цьому в Румунію буде переміщено 1000 американських військових, що знаходяться в Європі.

Читайте також: Що військові США робитимуть в Європі: відповідь Білого дому

Нагадаємо, 2 лютого в Пентагоні підтвердили, що США найближчим часом своїми силами посилять східний фланг НАТО. Вашингтон перемістить в Румунію тисячу солдатів з Німеччини, а після цього відправить ще дві тисячі військових зі Штатів у ФРН та Польщу. 

Чи готові американці і європейці пожертвувати Україною задля поліпшення відносин із Росією? Наскільки важливо для них підтримати Україну? Чи згодні вони послати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи хочуть бачити Україну в ЄС і НАТО? Відповіді на ці та інші запитання дало розлоге соціологічне дослідження, недавно проведене у США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Польщі. Його результати аналізує Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шістьох провідних країнах".