UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бундестазі вимагають від уряду Німеччини негайно надати Україні оборонне озброєння – посол

Про це закликає опозиція. 

Посол Україні в Німеччині Андрій Мельник повідомив про те, що сьогодні Бундестаг проведе нові парламентські слухання для посилення підтримки України з метою радикальної зміни курсу німецького уряду щодо Кремля. 

Мельник наголосив, що головна опозиційна сила ХДС/ХСС вимагає негайно надати Києву оборонне озброєння.

Восени 2021 року та взимку 2022 року Росія мобілізувала на українському кордоні 150 тисяч військових, розгорнувши підрозділи та сили з усіх своїх військових округів, включаючи Далекий Схід, та всіх дванадцяти армій. Це найбільше нарощування військового потенціалу Росії протягом останніх 30 років.

На додаток до трьох мотострілецьких дивізій, однієї повітряно-десантної дивізії та однієї морської піхотної бригади, постійно дислокованих у регіоні, Росія перекинула до кордону з Україною понад 60 мотострілецьких та танкових батальйонів, близько десяти ракетних батальйонів "Іскандер" та понад 30 артилерій. артилерійських батальйонів.

Розвідка Росії склала список цілей на території України, які у разі їхньої нейтралізації завадять українському командуванню відбивати російський напад. Цю карту також опублікувала естонська розвідка, зазначивши, що російська розвідка має такі списки для інших європейських країн.

Читайте також: Німеччині доведеться переглянути свої відносини з Росією — FT

Німеччина не допомагала Збройним силам України протягом усіх років війни на Донбасі, проте нещодавно зробила перший, хоча і символічний крок: погодилася передати ЗСУ п'ять тисяч касок.

У кінці січня голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген також виступив за те, щоб Німеччина допомогла Україні зі зброєю

Активно обговорюючи терміни, способи та цілі військової операції Росії проти України, експерти та політики здебільшого упускають один аспект: вперше в історії людства повномасштабна війна може розвернутися на території країни, напханої ядерними, хімічними та нафтогазовими об'єктами. Які наслідки воєнні дії можуть мати для України, Європи та світу — читайте у статті Дмитра Менделєєва «Війна у «замінованій» країні…».