UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бразилії розпочали вакцинацію препаратом Sinovac. На черзі його затвердження в Україні

Щеплення роблять ще не по всій країні. 

Сьогодні у Бразилії почався процес вакцинації препаратом від китайської компанії Sinovac. Тепер його повинні затвердити в Україні, про що раніше обіцяв очільник наглядової ради "Лекхім" Валерій Печаєв. 

Як повідомляє видання Reuters, вакцинацію розпочали ще не по всій країні - препарат не отримала більшість з 26 штатів. Через це затримується вакцинування людей похилого віку та медичних працівників. 

Читайте також: Nature: загальна ефективність вакцини компанії Sinovac 50.4%

30 грудня стало відомо про підписаня договору між Україною та китайською компанією Sinovac Biotech. Ідеться про 1 913 316 дозах вакцини, поставки якої мають початися упродовж 30 днів з дня реєстрації вакцини - препарат перебуває на третій стадії клінічних випробувань.

Крім того, в рамках європейської ініціативи COVAX Україна також сподівається отримати дози вакцини. Їх поставки почнуться у березні.

Однак у державному підприємстві "Медичні закупівлі України"  повідомили про затягування зі сторони Міністерства охорони здоров’я розгляду пропозицій від різних виробників щодо купівлі антикоронавірусної вакцини. В ДП зазначили, що одна з компаній може відмовитися від подальших перемовин, якщо рішення не буде ухвалене найближчим часом.

У МЗУ також заявили про те, що Україна в минулому році не змогла законтрактувати вакцини від коронавірусу провідних виробників через те, що Міністерство охорони здоров'я акумулювало всі переговори про закупівлю вакцин.