UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусі почали відраховувати студентів, які брали участь у мітингах

Наразі у студентів немає на руках жодних документів про відрахування. 

У Білорусі 18 студентів відрахували з університету культури та мистецтв через те, що вони взяли участь у мітингу, який відбувся напередодні. Про це повідомляє Єврорадіо, посилаючись на слова студентів.

ЗМІ повідомляє, що студентів вже попередили про рішення адміністрації щодо відрахування. Також їм вже встигли заблокувати перепустки до вишів. Щоправда, досі у них на руках немає документів, які підтверджують відрахування.

Напередодні диктатор Алєксандр Лукашенко вимагав, аби студентів виганяли з вишів за те, що вони відвідували антиурядові мітинги. Він заявив, що таких людей потрібно відправляти або у армію, або на вулицю.

Читайте також: У Білорусь не пускатимуть українців, поляків та литовців
 

Протести в Білорусі тривають вже понад два місяціЗа цей час тисячі людей були затримані і побиті силовиками, як мінімум п'ять протестувальників загинули. Десятки безслідно зникли.

23 вересня білоруський диктатор церемонії "інавгурації" склав присягу "президента" Білорусі, яким він сам себе проголосив за допомогою підконтрольної Центральної виборчої комісії. Україна, США і Євросоюз выдмовилися визнавати Лукашенко легітимним президентом Білорусі і ввели санкції проти чиновників його режиму.

Алєксандра Лукашенка привітали з перемогою лише лідери РФ, Китаю, Вірменії і Молдови.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, Київ «поставив на паузу» контакти з Мінськом.

Верховна Рада визнала вибори в Білорусі сфальсифікованими і підтримала введення санкцій відповідальних за це посадовців режиму Лукашенка.

Детальніше про ситуацію в Білорусі читайте в статті Андрія Паливоди «Ні війни, ні миру» в ZN. UA.