UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Це перегони з часом": у Єврокомісії вважають, що слід починати діалог про введення обов'язкової вакцинації

Наразі в регіоні невакцинованими є третина населення.  

У Євросоюзі вже отримали по два щеплення 77% дорослого населення, або 66% від загальної кількості громадян. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що наразі можна розпочинати діалог про запровадження обов'язкової вакцинації від коронавірусу.

"Третина (жителів ЄС - ред.) не вакциновані, близько 150 млн людей. Це – багато. Не кожен може бути вакцинований, як маленькі діти чи люди із медичними показаннями, але більшість можуть. І зараз необхідно почати дискусію, як ми потенційно можемо думати про обов'язкову вакцинацію в ЄС. Це потребує дискусії та спільного підходу", - сказала фон дер Ляєн під час брифінгу у Брюсселі, повідомляє ЄП. 

За її словами, проблем з бустерними дозами не буде, позаяк компанії Pfizer і Moderna планують до кінця року доставити 360 млн доз вакцин. 

"Ми знаємо з досвіду з "Дельта"-варіантом, що це перегони з часом. Наші вчені вже нам сказали, що повна вакцинація і бустерні дози дають міцний захист проти коронавірусу", - сказала президентка Єврокомісії.

Читайте також: Усі дорослі американці мають отримати бустерні дози вакцин проти коронавірусу – CDC

Нагадаємо, МОЗ планує вже з січня наступного року розпочати в Україні вакцинацію від коронавірусу бустерними дозами. В грудні в Європейському союзі планують на офіційному рівні закріпити введення третьої - бустерної - дози вакцини проти коронавірусу. Також там хочуть скоротити термін дії сертифікатів про вакцинацію. Зараз документ чинний протягом 360 днів після введення другої дози, цей проміжок планують зменшити до 270 днів.