UA / RU
Підтримати ZN.ua

Tesla Roadster Ілона Маска офіційно внесений до опису об'єктів Сонячної Системи NASA

Автомобіль внесений до бази, як космічний корабель, та отримав детальній опис.

Автомобіль Tesla Roadster, запущений в космос компанією SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon Heavy, тепер внесений в базу космічних об'єктів Сонячної системи Лабораторії реактивного руху NASA, повідомляє Meduza з посиланням на Twitter журналіста і метеоролога Еріка Холтхауса.

The Tesla Roadster, now in solar orbit, has been officially logged as a celestial object by NASA:https://t.co/bDz2zFWdIc pic.twitter.com/CEVjBZXeKH

- Eric Holthaus (@EricHolthaus) 8 лютого 2018 р.


Особливо наголошується, що автомобіль внесли в базу як космічний корабель. Опис об'єкта деталізовано, і включає в себе всі предмети в машині: манекена, іграшкову машинку з фігуркою астронавта, електронну копію книги Айзека Азімова, а також металеву пластину з іменами співробітників SpaceX.

Раніше повідомлялося, що Космічне командування Військово-Повітряних сил США (Air Force Space Command - ред.) занесло машину Ілона Маска до каталогу супутників під номером 43205.

Також раніше Міністерство оборони США заявило, що дивиться на успішний запуск ракети Falcon Heavy як на спосіб позбутися монополії, яка заважала проводити військові космічні запускивпродовж останніх десятиліть.

У вівторок, 6 лютого, важка ракета Falcon Heavy стартувала з космодрому центру імені Кеннеді в штаті Флорида. На борту судна знаходиться особистий автомобіль Маска - Tesla Roadster червоного кольору. У його салоні грає композиція Space Oddity Девіда Боуї.

Згодом, засновник компаній Ілон Маск опублікував відеозапис, на якому зафіксовано його особистий автомобіль Tesla Roadster на земній орбіті, а потім і останню фотографію автомобіля перед польотом того в бік Марса і астероїдного поясу.