UA / RU
Підтримати ZN.ua

США в НАТО закликали Росію до деескалації напруги на кордонах з Україною

Росія активізувала спроби в Північній Америці та Європі, намагаючись розділити союзників по НАТО та дестабілізувати їхні демократичні інституції.

Місія США при НАТО закликала Росію повернутися до взаємного та змістовного діалогу з Україною.

"Сполучені Штати закликають Росію до деескалації напруги на кордонах з Україною. Перший крок – це повернення до взаємного та змістовного діалогу", - йдеться у повідомленні на сторінці місії США при НАТО у Twitter у вівторок.

Там підкреслюють, що НАТО завжди залишалося відкритим для діалогу з Росією через Раду НАТО-Росія, щоб уникнути прорахунків та ненавмисної ескалації.

"Повернення до звичайних відносин між НАТО і Росією неможливо доти, доки не відбудуться чіткі, конструктивні зміни у поведінці Росії. Росія має припинити свої зловмисні дії та загрози демократіям союзників і партнерів НАТО", - зазначили в місії США при НАТО.

Читайте також: США не вступлять у війну за Україну – Rzeczpospolita

Зазначимо, що НАТО готове "надавати нашому партнеру Україні політичну та практичну підтримку". Але не воюватиме за Україну.

Командування армії Британії перекине сотні одиниць техніки на нову базу НАТО в Німеччині, що покращить реагування Лондона при гіпотетичному конфлікті з Росією. У рамках найбільшої за останні 20 років трансформації військової служби армія хоче розмістити бригаду у 250 одиниць техніки ближче до Східної Європи на випадок війни з Росією.

Читайте також: США не вступлять у війну за Україну – Rzeczpospolita

Перед цим білоруський диктатор Лукашенко натякнув, що у разі нападу РФ на Україну підтримає Путіна.

Думки щодо мети таких дій Кремля розходяться: одні експерти бачать у них спробу дестабілізації континенту, інші – ширму для спроби силового захоплення України

Колишній перший заступник глави АП Росії Владіслав Сурков опублікував нову статтю, в якій натякнув: Росія не відмовиться ані від агресії проти інших країн, ані від своїх імперських амбіцій.

Читайте також: США не вступлять у війну за Україну – Rzeczpospolita

У геополітичній грі, що розгорнулася, ставки високі для всіх його учасників. Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка «Україна — епізод у серіалі, сценарій якого пишемо не ми?».