UA / RU
Підтримати ZN.ua

США та Британія домовилися посилити співпрацю щодо санкцій проти РФ

Країни продовжуватимуть обмінюватися досвідом.

США та Британія домовилися посилити співпрацю щодо запровадження фінансових санкцій проти РФ. Про це йдеться у спільній заяві директора Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) Андреа Гакі та директора Управління виконання фінансових санкцій Великої Британії (OFSI) Джайлза Томсона.

«Як директори двох провідних у світі органів із застосування фінансових санкцій, ми прагнемо підтримувати тісні робочі відносини. Як свідчення цього постійного зобов’язання ми завершили багатоденний технічний обмін у Лондоні між нашими двома офісами. Це принесе значні переваги обом організаціям і зміцнить нашу координацію та співпрацю в наступні роки. OFAC і OFSI мають багато спільного, а отже, важливу основу для просування нашої співпраці на новий рівень», - зазначається у заяві.

OFAC і OFSI вирішили ще більше поглибити співпрацю.

«На практиці це означає, що протягом наступних місяців офіційні особи OFAC і OFSI, які працюють над впровадженням санкцій, продовжуватимуть обмінюватися передовим досвідом і зміцнювати робочі відносини на всіх рівнях. Ми визначимо можливості для об’єднання досвіду, творчого осмислення викликів, з якими ми зіштовхнулися, для вивчення можливостей та узгодження способів запровадження санкцій», - йдеться у заяві.

Зазначається, що початок цієї роботи вже розпочато, оскільки OFAC і OFSI працюють разом над розробкою підходів для вирішення спільних пріоритетів.

«Цього року разом із союзниками та партнерами Сполучені Штати та Сполучене Королівство наклали на Росію безпрецедентні витрати у відповідь на неспровоковану ​​війну Кремля проти України. Завдяки зусиллям урядів, промисловості та інших зацікавлених сторін, які перебувають на передовій реалізації цих санкцій, ми знаємо, що ці зусилля мають суттєвий вплив на російську економіку. Сам Путін визнав «проблеми та труднощі», спричинені санкціями, і ми мали значний вплив на військово-промисловий комплекс Росії та її здатність вести несправедливу війну», - заявили представники OFAC і OFSI, додавши, що фінансові санкції й надалі залишатимуться важливим інструментом для підтримки відповідних цілей зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів і Сполученого Королівства.

Також OFAC і OFSI розраховують на переваги співпраці не лише щодо санкцій, запроваджених у відповідь на вторгнення Росії в Україну, а й щодо інших загальних режимів санкцій.

Читайте також: Глава МЗС України закликав ЄС запровадити санкції проти Ірану за надання РФ безпілотників

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати можуть запровадити санкції проти людей, країн та компаній, які постачають боєприпаси Росії або підтримують її військово-промисловий комплекс.