UA / RU
Підтримати ZN.ua

США серйозно розглядають визнання РФ державою-спонсором тероризму — посол Брінк

За її словами, це питання потребує ретельного аналізу відповідно до американських законів.

США серйозно розглядають питання про визнання РФ державою-спонсором тероризму у зв’язку з її війною проти України. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила надзвичайна і повноважна посол США в Україні Бріджит Брінк.

«Щодо оголошення Росії державою-спонсором тероризму, ми розглядаємо це питання», - зазначила Брінк.

За її словами, це питання потребує ретельного аналізу відповідно до американських законів.

«Ми використовуємо всі доступні засоби, включно з багатьма, які б застосовувалися для країни, яка є таким спонсором. Проте ми також серйозно розглядаємо таке оголошення. І ми продовжимо притягати Росію до відповідальності відповідно до нашого законодавства», – додала вона.

Брінк також підкреслила, що США запровадили «безпрецедентну за обсягом та глибиною кількість санкцій» проти Росії.

«Разом з нашими партнерами та союзниками зі всього світу ми запровадили безпрецедентну за обсягом та глибиною кількість санкцій, і ми продовжуватимемо це робити й надалі», – заявила посол.

Читайте також: У Сенаті США представили проєкт резолюції про визнання дій РФ в Україні геноцидом

Раніше у розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила — якщо Держдепартамент США не визнає Росію державою-спонсором тероризму через війну РФ проти України, це може зробити американський Конгрес

Чи повинна Україна вимагати на міжнародному рівні визнання Росії державою-терористом? А може, краще — державою-спонсором тероризму? Яка різниця між цими термінами, і, взагалі, чи варто Україні витрачати сили й час на цей напрям боротьби з РФ? Читайте у статті Гюндуза Мамедова «Як нам правильно покарати Росію».