UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штайнмайер хоче швидше вирішити "складні політичні питання" з ЄК щодо "Північного потоку-2"

Німеччина наполягає на будівництві ще одного газопроводу від "Газпрому", який десять країн ЄС вже назвали "геополітичною загрозою", різко виступивши проти нього.

Німеччина бере активну участь в дискусії з Єврокомісією за проектом "Північний потік-2", повідомив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер для того, щоб вирішити складні не тільки юридичні, а й політичні питання.

"Проект "Північний потік-2" в даний час інтенсивно обговорюється між компаніями-учасниками і Європейською комісією. І, звичайно ж, ми беремо участь у цій дискусії, в ході якої потрібно вирішити численні складні не тільки юридичні, а й політичні питання", - заявив Штайнмайєр інтерв'ю російського "Інтерфаксу" напередодні свого візиту в Москву, призначеного на 23 березня.

"Європі необхідно безпечне, диверсифіковане постачання газом за вигідними тарифами. Росія для нас у сфері енергетики завжди була надійним партнером - в тому числі, і у важкі часи", - підкреслив він.

Читайте також: Єврокомісія розкритикувала процес підготовки до будівництва газопроводу "Північний потік-2"

Коментуючи в цілому економічні відносини з Росією, міністр зазначив: "Вони як і раніше тісні. Зрозуміло, на них негативно позначаються санкції, але, у всякому разі, не меншою мірою - важка рецесія, яку переживає російська економіка".

"Я радий тому, що більшість підприємств Німеччини, незважаючи на цю важку обстановку, як і раніше, впевнено налаштовані вести бізнес в Росії. У цьому виражається очікування того, що обмін між нами знайде нову динаміку. І над цим ми повинні працювати", - сказав Штайнмаєр.

Як відомо, в березні 2016 року дев'ять країн Євросоюзу назвали "Північний потік-2" геополітичною загрозою. Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Польща, Словаччина, Румунія і Литва, а також Хорватія направили колективний лист до Єврокомісії з проханням заморозити проект будівництва чергового газопроводу, який просуває Росія.