UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щури "атакують" рибальські міста в Австралії

Місцеві жителі скаржаться на те, що гризуни псують майно та лякають домашніх тварин.

Тисячі щурів – мертвих і живих – заполонили пляжі австралійського Квінсленду. Штат уже кілька місяців бореться з щурячою і мишачою "чумою", повідомляє ВВС.

Зростання місцевої популяції гризунів змусило їх переміститися до узбережжя у пошуках їжі, але багато хто із них не виживає.

"Щури всюди. У нас є орендовані автомобілі, і вони буквально за ніч знищили машину, пошкодивши проводку в моторному відсіку", – сказав інформаційному агентству AFP Дерек Лорд, мешканець міста Нормантон.

Домашні качки Лорда, за його словами, "збожеволіли", коли в їхні клітини пробралися щури.

За останні кілька тижнів щури також заповнили сусіднє місто Карумба, і деякі жителі побоюються, що вони негативно вплинуть на туризм у цьому районі. Карумба відомий як "рай" для риболовлі та спостереження за птахами.

Читайте також: Польоти в космос підвищують ризик імпотенції – дослідження

На одному з відео, опублікованих у соціальних мережах, біля води лежать купи щурів, а навколо них рояться мухи та інші комахи. Ще в одному ролику показано, як велика група щурів пливе річкою.

Експерти припускають, що зростання популяції щурів викликано поєднанням придатних для їхнього розмноження вологих погодних умов і рясного врожаю. Оскільки в Квінсленді очікується ще більш волога погода, деякі вважають, що найгірше ще попереду.

У червні мерія Парижа після багатьох років не особливо успішної боротьби з щурами заявила, що має намір застосувати інший підхід і спробувати досягти більш мирного співіснування з гризунами. Для цього створили комітет із вивчення питання про спільне проживання з паразитами.