UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще один член Координаційної ради Білорусі не виходить на зв'язок

Максим Знак встиг написати колегам з Ради, що в штабі Бабаріко «маски».

Член Координаційного штабу Максим Знак недоступний. Про це повідомляє TUT.BY. Знак встиг написати своїм колегам з Ради, що в штаб Бабаріко, де він знаходився, прийшли «маски».

Відзначається, що на 8:30 у Знака було заплановано інтерв'ю, однак він не зайшов у ZOOM.

"Я йому подзвонив, він вимовив фразу «схоже, хтось до нас прийшов», відключився і написав слово «маски». Зараз він недоступний", - повідомив прес-секретар штабу білоруського банкіра Віктора Бабаріко Гліб Глєбов.

За словами адвоката Знака Дмитра Лаєвского, справою займається слідчий комітет.

"Слідчий комітет проводить процесуальні дії, причини і приводи невідомі. Зараз у  будинку Максима Знака планується обшук", - сказав Лаєвський.

Як зазначають ЗМІ, які перебувають на місці подій, на парковці біля штабу кілька характерних мікроавтобусів з тонованим склом, один з них без номерів.

Читайте також: Координаційна рада: Кравцов і Родненков вийшли на в’язок, вони у Києві

Нагадаємо, Максим Знак - один з двох членів президії Координаційної ради, що залишалися на волі і в Білорусі. П'ять з семи чоловік були затримані або насильно вивезені за кордон.

У Білорусі продовжуються протести проти режиму Олександра Лукашенка. ОМОН застосував до пікетників силу, багато затримані.

6 вересня був затриманий член Координаційної ради білоруської опозиції Андрій Єгоров. Таке затримання представника опозиції стало не першим випадком.

Наступного дня невідомі викрали одного з лідерів білоруської опозиції Марію Колесникову. Очевидці зняли на відео, як чоловіки в цивільному схопили Колесникову і заштовхали її в мікроавтобус з написом «Зв'язок» біля Національного художнього музею в Мінську. У міліції і Слідчому комітеті заявили, що не затримували опозиціонерку.

Крім Колесникової зникли ще два члени опозиційної Координаційної ради Іван Кравцов і Антон Родненков.

Напередодні КДБ була викрадена Ольга Ковалькова. За її словами, її катували і змусили залишити Білорусь, пригрозивши в іншому випадку надовго посадити до в'язниці. Ковалькова виявилося однією з понад 100 білорусів, які переховюються від режиму Лукашенка в Польщі.

Детальніше про ситуацію в Білорусі читайте в статті Андрія Паливоди « Ні війни, ні миру » в ZN.UA.