UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шанхайський «Діснейленд» закрився із 34 тисячами людей усередині через один випадок COVID-19

Місцеві ЗМІ висунули версію, із чим могло бути пов'язане таке рішення.

Близько 34 тисяч відвідувачів шанхайського «Діснейленду» на кілька годин виявилися заблокованими на його території після того, як в одного з гостей виявили коронавірус, передає Associated Press. Парк буде закрито кілька днів.

Так, 31 жовтня, «Діснейленд» несподівано оголосив, що більше не приймає відвідувачів та співпрацює з владою у рамках епідеміологічного розслідування у сусідньому регіоні. Після цього парк заблокували, адже міські медпрацівники та поліція Шанхаю почали масово тестувати на коронавірус відвідувачів, які вже перебувають усередині.

Вранці, 1 листопада, стало відомо, що тести всіх 33 863 людей, які побували у парку на вихідні, виявилися негативними. The Guardian пише, що гостей парку розвезли автобусами додому. Їм запропонували пройти повторне обстеження, а здоров'я цих відвідувачів контролюватиметься.

При цьому в заяві шанхайського «Діснейленду» повідомляється, що парк має бути закритим 1 і 2 листопада, оскільки докладає зусиль щодо запобігання пандемії. За даними місцевих ЗМІ, такі дії «Діснейленду» можливо спровокувало те, що коронавірус виявили в особи із сусіднього міста Ханчжоу, яка була відвідувачем парку.

Читайте також: В Індонезії схвалили вакцину проти COVID-19 Sinovac Biotech для дітей віком 6-11 років

Майже два роки пандемії коронавірусу багато чого навчили людей: як ковід передається, як він може мутувати, як вакцини можуть запобігти хворобі. Але найбільший урок світ і досі не засвоїв: вибір людей, їх індивідуальна та колективна поведінка є ключовими факторами для наслідків пандемії, пише The Washington Post.

Водночас The New York Times пише, що повністю викорінити COVID-19 неможливо. У виданні наголосили, що замість того, аби обговорювати, як припинити пандемію, треба розмірковувати, як із нею жити.