UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саудівська Аравія в даний час будує власні балістичні ракети за допомогою Китаю

Пентагон отримав нові розвіддані за допомогою супутників.

Розвідувальні служби США, посилаючись на супутникові знімки, повідомляє, що Саудівська Аравія активно виробляє власні балістичні ракети за допомогою Китаю, що, у свою чергу, може ускладнити зусилля Вашингтона у стримуванні ядерних амбіцій Ірану, повідомляє CNN.

Саудівська Аравія в минулому закуповувала балістичні ракети у Китаю, але не могла створити свої власні — досі, згідно з трьома джерелами, знайомими з останніми розвідданими.

Супутникові зображення, отримані CNN, також припускають, що Королівство зараз виробляє зброю принаймні в одному місці.

Офіційні особи США в численних агентствах, включаючи Раду національної безпеки при Білому домі, останні місяці були проінформовані щодо секретних розвідданих, що розкривають численні великомасштабні передачі чутливих технологій балістичних ракет між Китаєм та Саудівською Аравією.

Адміністрація Байдена зараз стикається з дедалі гострішими питаннями про те, чи можуть досягнення Саудівської Аравії в галузі балістичних ракет кардинально змінити динаміку влади в регіоні та ускладнити зусилля щодо розширення умов ядерної угоди з Іраном, включивши обмеження на його власні ракетні технології — мету, що поділяють США, Європа, Ізраїль та країни Перської затоки.

Читайте також: США не контролюють ядерну програму Ірану — The Washington Post

Раніше Іран відмовився від будь-яких компромісів, яких вдалося досягти під час попередніх переговорів щодо відновлення ядерної угоди 2015 року.

Міністри оборони США та Ізраїлю Ллойд Остін та Бені Ганц зустрілися у Вашингтоні, де обговорили іранську ядерну проблему. Ллойд Остін пообіцяв, що його країна спрямує всі зусилля на те, щоб Іран не зміг створити ядерну зброю.