UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія схвалила доступ польських експертів до уламків літака Качинського

Експерти проведуть огляд уламків президентського літака в травні.

У кінці травня польські експерти зможуть обстежити уламки літака польського президента Леха Качинського, який розбився під Смоленськом. Про це інформує прес-служба слідчого комітету РФ.

"В кінці березня цього року слідком РФ схвалив запит від компетентних органів Республіки Польща на черговий огляд уламків польського президентського літака Ту-154М. Згідно з досягнутою домовленістю, в кінці травня поточного року співробітники СК Росії відкриють для польських представників доступ до агрегатів, проміжного вузла та конструктивних елементів Ту-154М, що зберігаються в Смоленську на аеродромі Смоленськ (Північний)", - йдеться в повідомленні.

При цьому уламки Ту-154М продовжують носити статус речових доказів, розслідування на сьогодні не завершено. Раніше повідомлялося, що причиною авіакатастрофи стали вибухи, цю ж версію підтвердили британські експерти.

Літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським та представниками політичної, військової та культурної еліти Польщі розбився 10 квітня 2010 року. В оприлюдненому в 2011 році звіті попередньої польської урядової комісії з розслідування Смоленської катастрофи основною причиною трагедії названі помилки пілотів президентського Ту-154М, втім, при цьому не виключалася вина російської сторони.