UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія використовує стару радянську тактику переговорів – прем'єр Естонії

За словами Каллас, західним союзникам потрібне "стратегічне терпіння", якшо вони прагнуть перемогти Путіна.

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас  заявила, що РФ використовує стару радянську тактику ведення переговорів, інформує Politico.

"По-перше, вимагай максимум, вимагай того, що тобі ніколи не належало. Потім, по-друге, ультиматуми. І третє: вони не поступаються жодним сантиметром у переговорах, тому що на Заході завжди знайдуться люди, які домовляться і дадуть вам те, чого у вас раніше не було", - наголосила Каллас.

Глава уряду заявила:  "Вони попросили НАТО повернутися до своїх кордонів 1997 року. Ну, це обурливо. Це означає, що половина членів НАТО не повинна бути в НАТО".

Каллас зазначила, що західним союзникам потрібне "стратегічне терпіння", якщо вони прагнуть перемогти президента РФ Владіміра Путіна.

За її словами, існує небезпека в тому, що західні лідери прагнуть поговорити з Путіним і навіть зустрітися з ним у ці дні.

"Ми повинні бути обережними з повідомленнями, які видають різні лідери, коли розмовляють з Путіним. Поки що єдність НАТО збереглася, і це стало негативним сюрпризом для Росії", – підкреслила Каллас.

Депутати Європейського парламенту розкритикували сьогоднішню зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та російського президента Владіміра Путіна.

Читайте також: Путін зробив «програшну геополітичну ставку» — The Washington Post

Наприкінці січня представники опозиційного альянсу "Єдність для Угорщини" закликали Орбана утриматися від цих переговорів. Там вважають, що зустріч такого роду може спровокувати президента країни-агресора до подальшої ескалації. 

Чи готові американці і європейці пожертвувати Україною задля поліпшення відносин із Росією? Наскільки важливо для них підтримати Україну? Чи згодні вони послати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи хочуть бачити Україну в ЄС і НАТО? Відповіді на ці та інші запитання дало розлоге соціологічне дослідження, недавно проведене у США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Польщі. Його результати аналізує Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шістьох провідних країнах".