UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія погрожує розмістити військову інфраструктуру на Кубі та у Венесуелі, якщо переговори щодо гарантій безпеки проваляться

За словами заступника глави МЗС РФ Сергєя Рябкова, усе залежить від дій американських колег.

Заступник глави МЗС Росії Сергєй Рябков заявив, що не виключено, що в разі провалу переговорів із Заходом щодо гарантій безпеки Росія може розмістити військову інфраструктуру на Кубі та у Венесуелі, інформує "Інтерфакс".

"Я не хочу нічого ні підтверджувати, (...) ні виключати", - наголосив Рябков про можливість таких дій РФ.

Він підкреслив: "В американській стилістиці опціональність політики - зовнішньої, військової - це наріжний камінь (...) забезпечення потужного впливу цієї країни у світі".

"(Усе) залежить від дій американських колег. Президент Росії багаторазово висловлювався, зокрема, й на цю тему: які можуть бути заходи, наприклад, за лінією російського військово-морського флоту, якщо справа піде зовсім у напрямі провокування Росії та подальшого посилення військового натиску на нас", - наголосив заступник міністра МЗС Росії.

Рябков також додав: "Ми не хочемо цього, дипломати мають домовитися".

Читайте також: У Путіна негативно оцінили переговори Росії із США та НАТО, де Альянс відмовився закрити двері для України

Росія представила Заходу справжній ультиматум — проєкти двох договорів, один із США, один із НАТО — про «гарантії безпеки». У Москві намалювали свою «формулу нового світу» і вважають, що решта світу має її прийняти. Захід міг висунути свої ультиматуми Росії і 2008-го, і 2014-го, але не зробив цього. Втрачена на великій шахівниці ініціатива дорого обходиться учасникам гри всього через кілька ходів. Чи піде Захід на поступки Росії 2022-го? Детальніше читайте у статті Сергія Корсунського «Ультиматум Путіна та переговори Росія—США: чи здадуть Україну».