UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія направить понад 20 рейсів для перекидання техніки і десантників в Казахстан

Після прибуття російські військові приступлять до виконання завдань.

Російські військові літаки Іл-76 виконають понад 20 рейсів для перекидання техніки і десантників з Іваново в Казахстан, інформує "Інтерфакс".

В Міністерстві оборони РФ зазначили, що по прибуттю російські військовослужбовці так званого "миротворчого контингенту ОДКБ" приступлять до виконання завдань.

Повідомляється, що в Казахстан перекидаються також нові бронетранспортери БТР-МД "Ракушка".

Перекидання здійснюється з аеродрому "Північний".

Раніше до Казахстану вирушили військові 45-ї окремої бригади спеціального призначення та 98-ї дивізії ПДВ, а також війська Центру спеціального призначення РФ "Сеніж".

Читайте також: Протести в Казахстані: онлайн

Протести в Казахстані розпочалися 2 січня, люди вийшли з вимогою знизити ціни на газ, що зросли майже вдвічі. 4 січня протести охопили всю країну, а вимоги протестувальників розширилися до політичних: боротьба з корупцією, підвищення рівня життя, відхід від влади клану Назарбаєва, повне перезавантаження влади. Протести супроводжуються зіткненнями із силовиками, повідомляється про тисячі постраждалих. Протестувальники палять адмінбудівлі та захоплюють важливі об'єкти інфраструктури. Поліція застосовує спецзасоби та вогнепальну зброю.

Докладніше про те, що відбувається на «острівці стабільності» Центральноазіатського регіону, і про ціну, яку доведеться заплатити казахстанському президентові за участь іноземних солдатів у заспокоєнні країни, – читайте у статті Володимира Кравченка «Чи врятують російські «миротворці» Токаєва: що відбувається в Казахстані» у ZN.UA.