UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ погрожує США «точкою неповернення» у разі визнання її спонсором тероризму

Ситуацію у відносинах між країнами представник МЗС РФ назвав «турбулентною».

Москва пригрозила Вашингтону, що визнання Росії країною-спонсором тероризму стане «точкою неповернення». В МЗС РФ не виключають, що Росія може знизити рівень дипвідносин із США або навіть розірвати їх. Про це заявив директор департаменту Північної Америки російського МЗС Алєксандр Дарчієв, повідомляють росЗМІ.

Ситуацію у відносинах між країнами Дарчієв назвав «турбулентною». За його словами, західні держави на чолі зі США «розтоптали міжнародне право та абсолютні табу у дипломатичній практиці».

«Якщо вона [ініціатива оголосити РФ спонсором тероризму – ред.] буде реалізована, це означатиме перетин Вашингтоном точки неповернення з найсерйознішою супутньою шкодою для двосторонніх дипвідносин», - пригрозив представник МЗС РФ.

Він додав, що у такому разі Москва може знизити рівень дипломатичних відносин із Вашингтоном або навіть розірвати їх.

Читайте також: Латвія оголосила Росію країною-спонсором тероризму

Раніше повідомлялося, що Конгрес США встановить критерії визнання РФ спонсором тероризму.

27 липня Сенат ухвалив резолюцію із закликом визнати РФ спонсором тероризму за агресію проти України, Грузії і Чечні та загибель величезної кількості людей.

Однак за даними NYT, державний секретар США Ентоні Блінкен поки не ухвалив остаточного рішення. Блінкен вважає, що проти агресора вже діють доволі жорсткі санкції, і цей статус не дозволить посилити тиск. А також вважає важливим зберегти обмежені дипломатичні зв’язки Вашингтона і Москви.