UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ і КНР намагаються зганьбити західні вакцини від COVID-19 - Білий дім

Вони поширюють повідомлення, в яких «перебільшують побічні ефекти західних вакцин»

Москва і Пекін поширюють неправдиву інформацію, яка підриває довіру до вакцин від коронавірусу COVID-19, зроблених на Заході. Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Центр глобальної взаємодії Держдепартаменту виявив, що Росія і Китай просувають свої вакцини шляхом поширення повідомлень, які підривають репутацію вакцин західного виробництва», - заявила Дженніфер Псакі в ході брифінгу.

За словами Дженніфер Псакі, Росія і Китай, зокрема, поширюють повідомлення, в яких «перебільшують побічні ефекти західних вакцин».

Раніше в цьому році глава Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що ряд країн світу, в тому числі Росія, займаються дезінформацією по темі вакцин від коронавірусу COVID-19, і це небезпечно для всього світу.

«Як і ви, ми стурбовані дезінформацією, в тому числі російською, по темі вакцин», - заявив він тоді на слуханнях в комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу США. Блінкен таким чином прокоментував думку одного з членів комітету про те, що суперники США нібито займаються поширенням неправдивих відомостей про західні вакцини.

«Такі дії неправильні і дуже небезпечні», - додав Блінкен. Держсекретар запевнив, що його відомство готове «протистояти цим спробам» дезінформації.

Читайте також: США блокують сайти, пов'язані з іранською дезінформацією

Нагадаємо, що раніше французьким і німецьким ютуберам, блогерам і лідерам думок пропонували гроші від PR-агентства з очевидними зв'язками з Росією, що нібито базується у Великобританії , щоб вони помилково говорили своїм передплатникам, що вакцина Pfizer/BioNTech є причиною сотень смертей.