UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регулятор ЄС виявив новий побічний ефект у вакцини Johnson & Johnson — Reuters

Його рекомендують додати до офіційного переліку. 

Європейський регулятор виявив, що після вакцинування препаратом Johnson & Johnson може виникнути рідкісний тип запалення хребта. Про це повідомляє Reuters.

Тепер це захворювання рекомендують додати як одну з офіційних побічних реакцій, до яких також відносяться такі симптоми: біль у місці ін'єкції, головний біль, втома, міалгія, нудота, підвищення температури тіла.

Європейське агентство з лікарських засобів також дослідило інформацію про синдром капілярного витоку після щеплення препаратом Moderna. Там дійшли висновку, що наразі доказів про можливий зв'язок між вакцинуванням та захворюванням немає. 

Читайте також: Компанія Johnson & Johnson заявила про збільшення антитіл у 9 разів після введення бустерної дози вакцини

Нагадаємо, вакцина компанії Johnson & Johnson не змогла забезпечити жінкам достатній захист від ВІЛ під час клінічних випробувань в Африці. Разом з тим, в компанії заявили, що продовжать вивчати ефективність і безпеку препарату для чоловіків, які займаються сексом з чоловіками, і трансгендерних осіб.