UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін робить стратегічні помилки через необмежену владу — Джеремі Флемінг

У російських солдатів закінчуються припаси та боєприпаси, а початкові досягнення, перетворюються на поразки.

Україна переломила хід війни і протистоїть російським військам, які перебувають у виснаженому стані. Про це у вівторок в мозковому центрі Rusi має намір заявити керівник Центру урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ) Джеремі Флеммінг, пише BBC.

За даними GCHQ, у російських солдатів закінчуються припаси та боєприпаси, а початкові досягнення, зведені нанівець.

«Зрозуміло, що сміливі дії України на полі бою та в кіберпросторі змінюють ситуацію», — переконаний Флеммінг.

Рішення Путіна виявилися помилковими через нічим не обмежену владу, адже він взяв участь у «стратегії високих ставок», яка, зрештою, зазнала краху через стратегічні помилки.

У понеділок Москва завдала хвилі ракетних ударів по Києву та іншим великим міським центрам, вбивши щонайменше 14 людей. За словами Путіна, це було відповіддю на пошкодження мосту, який з’єднує окупований Крим із Росією.

Водночас, попри те, що  представники розвідки вважають, що в Кремлі зростає занепокоєння прогресом війни, вважається, що позиція Путіна залишається сильною. Якщо його замінять, що малоймовірно, навряд чи це суттєвим чином вплине на стратегію Росії.

За інформацією керівника GCHQ, який планує розповісти, зокрема, і про втрати Росії у розв’язаній нею війні, сили Москви вичерпані, а нещодавня мобілізація призовників є нічим іншим, як демонстрацією відчаю

«Ми знаємо — і російські командири знають — що їхні запаси та боєприпаси закінчуються», – йдеться у доповіді.

Мобілізація в’язнів і чоловіків, які не мають досвіду ведення бойових дій,не лише демонструє безвихідь російського президента, а й призведе до його критики через ізоляцію країни та помилки її керівництва

Росіяни починають розуміти проблеми, спричинені нав’язаною Путіним війною. Люди бачать, наскільки неправильною була оцінка ситуації з боку Путіна і тікають від призову, вони розуміють, що більше не можуть подорожувати, що доступ о сучаних технологій і зовнішнього світу буде практично закритий.

Інша частина лекції буде присвячена Китаю, який має наміри використати певні технології для маніпулювання людьми,  аби закріпити свій вплив вдома та за кордоном і забезпечити можливості для стеження.

На думку Флемінга, ці технології передбачають, зокрема, нові стандарти для Інтернету, які можуть забезпечити методи відстеження та більший державний контроль; китайські цифрові валюти, які можна використовувати для моніторингу транзакцій користувачів і намагатися уникнути санкцій, накладених на Росію; а також плани щодо китайської супутникової системи, яку уряд планує використовувати для стеження за громадянами.

Читайте також: Der Spiegel: Мобілізація в Росії - це демографічна катастрофа, економіст пояснив, якими будуть наслідки

Минулого місяця Джеремі Флеммінг заяляв, що Росія програла інформаційну війну проти України та не може отримати перевагу в кіберпросторі.