UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін підписав закон про поправки до Конституції РФ

Закон був прийнятий Держдумою Росії 11 березня.

Президент Росії Володимир Путін у суботу, 14 березня, підписав закон РФ про поправку до Конституції. Закон "Про вдосконалення регулювання окремих питань організації та функціонування публічної влади" розміщений на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Закон був прийнятий Держдумою Росії 11 березня, в той же день його схвалила Рада Федерації.

Закон про поправки повинен бути вивчений Конституційним судом на відповідність фундаментальним положенням Основного закону. У разі позитивного висновку КС РФ буде оголошено загальноросійське голосування за поправки до Конституції.

Передбачається, що це голосування відбудеться 22 квітня. Громадянам буде запропоновано голосувати за пакет поправок в цілому, а не окремо.

Попередні дані опитування "Левада-центру" показують, що в голосуванні про поправки до конституції Росії взяли б участь 64% росіян у разі проведення голосування в неділю, і 72% підтримали б поправки, які запропонував президент РФ Володимир Путін.

Робоча група з підготовки поправок до Конституції Російської Федерації запропонувала ввести в Конституцію більше ста нових пунктів. Серед них є ідея оголосити Росію переможницею у Другій світовій війні, закріпити це в Конституції, а замість президента пропонується ввести посаду Верховного правителя.

На думку директора Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України Сергія Корсунського, таким чином Путін намагається протягнути імперське минуле країни в майбутнє Росії.

Про те, як проходить Конституційна реформа в Росії читайте в статті Олексія Їжака "Непередбачувана російська конституція".