UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін назвав вступ України в НАТО "червоною лінією" для Росії

Президент РФ прокоментував недавню розмову Байдена і Зеленського, принизливо відгукнувшись про останнього.

Напередодні зустрічі з президентом США Джо Байденом Владімір Путін прокоментував ймовірність надання Україні ПДЧ.

Президент РФ переконаний, що план вступу України в НАТО обговорюється.

"Зараз американські партнери говорять, що нічого не обіцяли ні Україні, ні українському керівництву, в тому числі президенту Зеленському. Звідки ми це знаємо? Можна собі уявити, що план вступу України в НАТО обговорюється, принаймні, ніхто не говорить "ні"", - заявив президент РФ в інтерв'ю телеканалу Росія-1.

При цьому Путін зазначив, що розширення НАТО шляхом інтеграції України є для Росії "червоною лінією".

"Уявіть собі, що Україна стане членом НАТО. Підлітний час ракети від Харкова або Дніпра до Москви зменшиться до 7-10 хвилин. Це для нас червона лінія чи ні?", - заявив президент РФ.

Читайте також: Щоб не дратувати Росію: віце-прем'єрка пояснила неготовність членів НАТО надати Україні ПДЧ

Він також прокоментував телефонну розмову Джо Байдена і Володимира Зеленського. Путін не виключив, що в США спробували приховати підняту в розмові тему про НАТО.

"Може бути просто вони йому (Зеленському) сказали: "знаєш що, ти зарано виліз, рано ще про це говорити. І не до місця ти виліз, тому що зараз намічається зустріч на вищому рівні двох президентів. Чого ти нам заважаєш? Псуєш нам обстановку перед самітом? Помовчати не міг кілька днів", - сказав російський лідер.

Як повідомлялося, Офіс президента України вніс виправлення в заяву за підсумками телефонної розмови президентів Володимира Зеленського і Джозефа Байдена. З тексту зникла згадка про те, що президент США наголосив на важливості надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Спотворення змісту розмови Володимира Зеленського і Джо Байдена сприйняли вкрай негативно в Вашингтоні.

Детальніше про те, що турбує після розмови Зеленського і Байдена, читайте в статті Тетяни Силіної "Байден і Даннінг-Крюгер на Банковій".