UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура Єгипту заморозила активи лідерів "Братів-мусульман"

Дана міра, прийнята в рамках проведеного розслідування про заворушення у країні, поширюється, зокрема, на голову руху "Брати-мусульмани" Мохаммеда Баді та його заступника Хайрат аль-Шатера.

Активи 14 високопоставлених єгипетських ісламістів заморожені за рішенням прокуратури країни. Згідно з рішенням прокурора Хішама Бараката, припинені операції з рахунками та нерухомістю дев'яти членів руху "Брати-мусульмани", в тому числі лідера організації Мухаммеда Баді та його заступника Хайрат аль-Шатера. Окрім того, під санкції потрапили п'ятеро активістів інших ісламістських угруповань, зокрема, "Аль-Гамаа аль-Ісламія".

Заморожування активів проведено в рамках розслідування стосовно осіб, які підозрюються у закликах до насильства. Напередодні прокуратура Єгипту приступила до перевірки скарг на поваленого президента Мохаммеда Мурсі та інших високопоставлених ісламістів. Це може призвести до порушення кримінальних справ.

Тим часом міністр оборони Єгипту Абдель-Фаттах аль-Сісі заявив, що, перш ніж усунути Мурсі від влади у ніч на 4 липня, армія пропонувала йому провести референдум з питання про своє президентство. Після того, як той відмовився, військові вирішили діяти, щоб "виконати вільну волю народу". Це перші публічні коментарі аль-Сісі з моменту повалення Мурсі.

Усунений від влади президент Єгипту перебуває під вартою в цілях його безпеки, заявляє військове керівництво країни. Воно поки що не бере до уваги заклики США і Німеччини звільнити Мурсі і припинити свавільні арешти членів "Братів-мусульман".

"Брати-мусульмани" пообіцяли повернути владу в Єгипті до кінця місяця. Прихильники поваленого єгипетського президента планують організувати у три п'ятниці місяця масові протестні акції в Каїрі, вимагаючи відновлення Мухаммеда Мурсі на посаді глави держави. !zn

Читайте також:

Єгипетська прокуратура спростувала інформацію про кримінальні справи проти Мурсі

Поваленого президента Єгипту Мурсі звинуватили у шпигунстві і вбивстві протестуючих

Єгипетська прокуратура розпорядилася заарештувати лідера "Братів-мусульман" і його прихильників