UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Сербії Вучич визначився з кандидатурою прем'єра

Ним може стати чинний міністр оборони.

Новим прем’єр-міністром Сербії може стати чинний міністр оборони Мілош Вучевич. Як повідомляє N1, мандат на формування уряду йому надав президент країни Александар Вучич.

«Я пропоную Національній асамблеї Республіки Сербія Мілоша Вучевича кандидатом на посаду прем’єр-міністра Республіки Сербія», — написав Вучич в Instagram.

Як зазначено в підписаному президентом рішенні, Мілош Вучевич досі виконував «відповідальні функції віце-прем’єр-міністра та міністра оборони, демонструючи таким чином, що він має достатньо самовідданісті та знань, необхідних для виконання обов'язків Прем'єр-міністра».

Читайте також: На виборах у Сербії фіксували вкидання  бюлетенів — спостерігачі

У рішенні також перелічені завдання, які стоять перед майбутнім прем'єр-міністром, серед яких, зокрема, організація EXPO 2027, а також збереження миру, стабільності та територіальної цілісності Сербії.

Читайте також: Вибори в Сербії: що змінилося?

50-річний Вучевич тричі обирався мером Нового-Саду , а у 2022 був обраний віце-прем’єр-міністром та міністром оборони. 27 травня 2023 року став очільником Сербської прогресивної партії. Саме навколо цієї партії після виборів у грудні 2023 року була сформована коаліція.