UA / RU
Підтримати ZN.ua

Препарат від COVID-19 не підвищує шанси на виживання - ВООЗ

Це удар по надіях позбавити світ від вірусу, який забрав життя понад мільйон людей у всьому світі, написав Financial Times.

Ремдесівір - експериментальний противірусний лікарський препарат, який використовувався для лікування Трампа, малоефективний, показало дослідження ВООЗ, передає Dailymail, посилаючись на інформацію Financial Times

Противірусний ремдесівір - один з двох препаратів для лікування COVID-19, які отримали дозвіл FDA в США, був розроблений в 2015 році американською фармакологічною компанією Gilead Sciences як засіб від лихоманки Ебола.

Після випробувань в квітні 2020 року його отримав схвалення на використання при зараженні коронавірусів в США і Європі. Національні інститути здоров'я Сполучених Штатів повідомляли, що препарат скорочує час лікування в середньому з 15 до 11 днів і знижує ймовірність смерті від коронавируса. Однак ці відомості не були підтверджені контрольним дослідженням.

«З'явилися дані здаються несумісними з більш надійними відомостями численних рандомізованих контрольованих досліджень, які підтверджують клінічну користь ремдесівіра», - повідомили в Gilead Sciences у відповідь на заяву ВООЗ.

У дослідженні SOLIDARITY, ініційованому Всесвітньою організацією охорони здоров'я з метою пошуку ефективного лікарського засобу для лікування COVID-19, взяли участь 11 266 госпіталізованих пацієнтів з COVID-19. Лікарі вивчали методи лікування ремдесівіром, гідроксихлорохіном, лопінавіром і інтерфероном і прийшли до висновку, що жоден з чотирьох препаратів «суттєво не вплинула» на рівень смертності і не підвищив шанси на виживання від COVID-19 і не знизив потреби в штучної вентиляції легенів.

Відзначимо, що в США ремдесівір є одним з двох препаратів, які отримали дозвіл Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA).

Ремдесівір був призначено 2 750 з більш ніж 11 тис пацієнтів в дослідженні SOLIDARITY в період з березня по початок жовтня.

Курс лікування ремдесівіром коштував $2 340.

Читайте також: У США призупинили випробування одного з препаратів від коронавірусу

Раніше повідомлялося про те, що препарат "Біовен", який виробляє ТОВ "Біофарма плазма", можуть включити в протокол лікування пацієнтів з коронавірусів.