UA / RU
Підтримати ZN.ua

Побиття в СІЗО на Окрестина: ЗМІ опублікували шокуючі кадри

Ще вчора Лукашенко заявляв, що ситуація в країні «не катастрофічна», і обіцяв впоратися з нею найближчим часом.

ЗМІ опублікували відео з побиттям силовиками протестувальників, яких затримали та доправили в СІЗО на вулиці Окрестина в Мінську. Кадри на своєму каналі в Телеграм опублікувала білоруська редакція «Радіо Свобода».

На відео видно, що затримані протестувальники стоять на колінах біля стіни ізолятора. Тим часом силовики б’ють їх гумовими палицями по ногах та спинах. Також силовики наносили удари по людях, яких вели подвір'ям СІЗО.

Увага! Кадри, які ви побачите, можуть шокувати

Читайте також: Тихановська не планує висуватися на пост президента Білорусі

Напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що що ситуація, яка склалася в країні після виборів президента, не катастрофічна та пообіцяв розібратися з нею найближчим часом.

Лукашенко також зазначив, що ситуація дуже політизована.

19 серпня медичні працівники Білорусі написали свій відкритий лист-звернення до МОЗ. В ньому вони вимагали: забезпечити доступ медичних фахівців до незаконно затриманих протестувальників, забезпечити медичному персоналу, який буде проводити огляд всіх затриманих, право самостійно і одноосібно приймати рішення про госпіталізацію та надати інформацію про постраждалих, які отримали амбулаторну та стаціонарну допомогу, спеціалізованим медичним бригадам.

Чи впаде режим Лукашенка за результатами вуличних протестів, читайте в статті Володимира Кравченка «Білорусь вимагає змін».