UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея, США та Японія наступного місяця запустять систему обміну даними про ракети КНДР 

Глави оборонних відомств трьох країн провели переговори. 

Глави Міноборони Південної Кореї, Японії та США домовилися про початок запланованого обміну даними про північнокорейські ракети в режимі реального часу. Систему запустять у грудні, заявило в неділю, 12 листопада, Міністерство оборони Південної Кореї. Про це повідомляє Reuters.

Міністр оборони США Ллойд Остін зустрівся зі своїм південнокорейським колегою Шин Вон Сіком у Сеулі в неділю, а міністр оборони Японії Мінору Кіхара приєднався до переговорів онлайн.

Читайте також: Блінкен у Сеулі обговорив розширення військової співпраці КНДР із РФ та підтримку України 

Міністри обговорили посилення тристоронньої співпраці в умовах "суворого безпекового середовища", сказав Кіхара журналістам. За його словами, це була перша зустріч трьох міністрів на такому рівні.

"Ми підтвердили, що постійно вносимо корективи, доводячи процес до завершального етапу", - додав Кіхара.

Міністри також засудили розширення військової співпраці між Північною Кореєю і Росією як порушення резолюцій ООН та підкреслили важливість миру і стабільності через Тайванську протоку.

Крім того, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун провів переговори зі своїм південнокорейським колегою в Сеулі в неділю. Під час свого першого візиту до Південної Кореї з моменту вступу на посаду в жовтні, головний американський генерал обговорив "безперервні провокації" з боку Північної Кореї, включаючи ракетні запуски, і підтвердив прихильність Сполучених Штатів до захисту Сеула.

Читайте також: КНДР буде зміцнювати зв'язки з Росією, попри попередження США

На саміті 18 серпня президент США Джо Байден домовився з лідером Південної Кореї Юн Сок Йолем і прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою про те, що до кінця цього року три країни будуть обмінюватися даними про ракетні загрози з боку Північної Кореї в режимі реального часу. Детальніше про саміт — у статті посла України в Японії Сергія Корсунського «Саміт у Кемп-Девіді: навіщо зустрічалися лідери США, Японії й Південної Кореї та що говорили про Україну».