UA / RU
Підтримати ZN.ua

Отруєння Навального: Лавров оголосив про дзеркальні санкцій проти Франції та Німеччини

У Путіна вирішили ввести обмежувальні заходи щодо керівних співробітників апаратів і лідерів двох країн.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров оголосив, що Росія ввела дзеркальні санкції проти Франції та Німеччини, які стали відповіддю на санкції Євросоюзу через отруєння опозиціонера Олексія Навального, повідомляє Інтерфакс.

За словами Лаврова, санкції РФ зачіпають керівних осіб апаратів глав ФРН і Франції.

"Оскільки локомотивом санкцій Євросоюзу в зв'язку з Навальний була Німеччина, оскільки ці санкції прямо зачіпають керівних співробітників Адміністрації президента Російської Федерації, наші відповідні санкції будуть дзеркальними. Вони вже прийняті, скоро ми повідомимо про це нашим німецьким і французьким колегам", - сказав Лавров на прес-конференції в четвер.

На початку жовтня Франція і Німеччина ініціювали введення додаткових санкцій відносно Росії за отруєння опозиціонера Олексія Навального. Країни заявили про свій твердий засудженні отруєння Навального нервово-паралітичним речовиною "Новачок", яке раніше підтвердила Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

15 жовтня Эвросоюз і Британія ввели санкції проти Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технології (ДержНДІОХТу), глави ФСБ Росії Олександра Бортнікова, першого заступника глави адміністрації Путіна Сергія Кирієнка, ще чотирьох російських чиновників.

До списку санкцій внесли також начальника управління президента РФ з внутрішньої політики Андрія Ярина, повноважного представника Путіна в Сибірському федеральному окрузі Сергія Меняйло та заступників міністра оборони Росії Олексія Криворучко і Павла Попова.

Всім учасникам списку санкцій на рік заборонили в'їзд до Євросоюзу. Крім того, заморозили їхні фінансові активи в країнах ЄС.

Відзначимо, що ДержНДІОХТу є місцем створення "Новачка".

Чи стане отруєння Навального останньою краплею для Заходу у відносинах з РФ, читайте в матеріалі Олега Шамшура « Gorilla moment » в ZN.UA.