UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обвинувачені в отруєнні Скрипалів часто літали до Женеви - The Telegraph

Встановлення того, з ким росіяни зустрічалися в Швейцарії стане ключовим елементом розслідування.

Підозрювані у замаху на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію незадовго до отруєння відвідували Женеву. Як повідомила британська газета The Telegraph, дані про рейси свідчать, що Руслан Боширов і Олександр Петров не менше шести разів літали до швейцарського міста напередодні замаху на Скрипаля.

Видання пише, що з листопада 2017 року по лютий поточного року росіяни забронювали дев'ять окремих квитків туди і назад. Зазначається, що встановлення того, з ким вони зустрічалися в Швейцарії стане ключовим елементом розслідування.

Повідомляється також, що росіяни відвідували Женеву під час переговорів з врегулювання конфлікту в Сирії, що проходили у штаб-квартирі ООН.

Нагадаємо, що 5 вересня британські правоохоронці оприлюднили дані про двох підозрюваних в отруєнні нервовопаралітичною речовиною "Новачок" родини Скрипалів. Поліцейські підозрюють росіян Олександра Петрова та Руслана Боширова, прізвища яких можуть бути вигаданими. Видання "Фонтанка" цього ж вечора знайшло нападників, заявивши, що їхні паспорти справжні і відрізняються лише однією останньою цифрою.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей підкреслила, що підозрювані є співробітниками ГРУ Генштабу ЗС РФ, а замах напевно було схвалено вищим політичним керівництвом Росії.

5 березня в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль і його донька. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події.

Детальніше про ситуацію навколо отруєння Сергія Скрипаля та висилкою російських дипломатів після цього читайте в матеріалах Олександра Хари "Токсична Росія" і "Дипломатичний екзорцизм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".