UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нетаньяху 30 разів дзвонив керівництву Pfizer, щоб забезпечити Ізраїль вакциною

Завдяки наполегливості прем'єр-міністра Pfizer вибрала Ізраїль для загальнонаціонального дослідження вакцинації.

Компанія Pfizer Inc. вибрала Ізраїль для проведення загальнонаціонального дослідження вакцинації від коронавіруса. Не останню роль в цьому зіграла наполегливість ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, яку гендиректор Pfizer Inc. Альберт Бурла назвав «одержимістю», повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що вибір зумовили й об'єктивні чинники: відносно невелика територія країни і наявність у 99% населення електронних медичних карт. Але, за словами Бурли, чашу терезів на користь Ізраїлю все ж схилив Нетаньяху.

«Він дзвонив мені 30 разів. Він питав мене про варіанти, про дані, які ми маємо. Я відповідав: «Пане прем'єр-міністр, зараз третій годині ночі». А він говорив: «Не хвилюйтеся, і скажіть мені», - розповів гендиректор Pfizer Inc. в ефірі ізраїльського телебачення.

Бурла уточнив, що Нетаньяху регулярно ставив все нові і нові питання про вакцинацію дітей, вагітних жінок тощо.

«Врешті-решт, він переконав мене», - пояснив голова компанії.

Читайте також: Зеленський і президент Ізраїлю обговорили можливість подорожей між країнами за паспортами вакцинації

Вакцинація від коронавіруса стартувала Ізраїлі в грудні минулого року. Сьогодні ця країна є світовим лідером за рівнем вакцинації. Понад 50% населення країни отримали як мінімум одну дозу препарату (з двох необхідних).

Ізраїльський уряд погодився збирати дані про роботу вакцини і ділитися ними в режимі реального часу, перетворивши вакцинацію в практичний приклад для решти світу.

Раніше посол України Євген Корнійчук заявляв, що дипвідомство в Ізраїлі веде активні переговори про взаємне визнання паспортів вакцинації від COVID-19. При цьому інформацію про невизнання Ізраїлем вакцинації препаратом Covishield у посольстві не підтвердили.