UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нагорода за тероризм": Нетаньягу відреагував на рішення деяких країн визнати Палестину

Він наголосив, що "це зло не повинно отримати країну".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив у середу, що плани Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати палестинську державу схожі на роздачу "нагороди за тероризм".

Його слова наводить The Times of Israel.

Читайте також: Загроза ордерів на арешт ізраїльських лідерів об'єднує розділену країну проти МКС — The Hill

Політик зазначив, що згідно соціологічного опитування, проведеного незабаром після нападу терористів ХАМАС 7 жовтня 2023 року, близько 80% палестинців підтримують атаку.

"Це зло не повинно отримати країну. Це буде держава терору. Вона спробує повторити різанину 7 жовтня, і ми з цим не погодимося. Нагорода за тероризм не принесе миру, і вона також не завадить нам перемогти ХАМАС".

Близько 144 з 193 країн-членів Організації Об'єднаних Націй вже визнали палестинську державу, включаючи більшість країн глобального півдня, Росію, Китай та Індію, але тільки вісім членів ЄС зробили це до цього часу: Болгарія, Угорщина, Кіпр, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина, Словаччина, Чехія та Швеція. Мальта визнає концепцію єдиної держави і заявила, що незабаром може визнати державу разом зі Словенією.

Читайте також: Нетаньяху виступить у американському Конгресі

Нагадаємо, протягом останніх кількох тижнів Ірландія, Іспанія, Словенія, Мальта та Норвегія вказували на свої плани щодо визнання Палестини. У відповідь Ізраїль вирішив негайно відкликати своїх послів із Ірландії та Норвегії.