UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта продовжує дешевшати після угоди "ОПЕК+"

Ціни на нафту впали після угоди "ОПЕК+". На сьогодні вартість марки Brent впала майже на 4% - до 28,2 доларів за барель.

Нафта WTI подешевшала на 11% - до 19,96 доларів за барель, ціна на цю марку нафти знижується вже третій день поспіль. Вартість Brent впала більш ніж на 7% - до 29,39 доларів за барель, про це свідчать дані Лондонській біржі ICE, повідомляє Ракурс.

Між тим в огляді Міжнародного енергетичного агентства говориться, що світовий попит на нафту в квітні 2020 знизиться на 29 млн барелів на добу в порівнянні з 2019 роком, що є мінімальним рівнем з середини 1990-х років. Експерти відзначають, що в другому кварталі попит впаде на 23,1 млн барелів на добу в порівнянні з рівнем минулого року.

Очікується, що у другому півріччі попит на "чорне золото" почне поступово відновлюватися. Аналітики прогнозують, що у грудні попит на нафту буде на 27 млн барелів на добу нижче рівня 2019 року, а за підсумками року він знизиться на 93 млн барелів. Наголошується, що попит ліквідує зростання, накопичений за десятиліття.

Детальніше про те, як вплине угода країн ОПЕК+ на ціноутворення "чорного золота", читайте у статті Володимира Кравченка "Залиті нафтою" для ZN.UA.

Раніше, Китай в першому кварталі збільшив імпорт нафти в умовах падіння цін. При цьому споживання нафти в країні скорочувалася.