UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС рекомендував українським туристам уникати місць масових протестів

Антиурядові протести в Тунісі спалахнули після вбивства опозиційного політика.

Міністерство закордонних справ України у зв'язку з загостренням ситуації з безпекою в Тунісі рекомендував українцям, які перебувають у цій республіці, уникати місць масового скупчення людей і не проводити неорганізовані туристичні поїздки по країні.

Як повідомлялося, 25 липня в Тунісі був убитий один з лідерів світської опозиції Тунісу Мухаммед Брахмі, що викликало хвилю антиурядових протестів. Громадськість звинувачує в події правлячу ісламістську партію "Ан-Нахда".

"Народ вимагає відходу уряду", "Сьогодні "Ан-Нахда" повинна бути повалена", - скандують маніфестанти.

- В Тунісі убитий один з лідерів опозиції, активно критикував правлячих ісламістів

Міністр внутрішніх справ Тунісу висловив співчуття родині Мохаммеда Брахмі і всьому народу Тунісу: "Слідство встановило, що зброя з якої був убитий Мохаммед Брахмі, використовувалася злочинцем для вбивства у лютому цього року Шокрі Белаіда, очолював Партію демократів об'єднаних патріотів. Згідно з першими результатами розслідування, за всіма цими злочинами стоїть салафія Бубакар Хакім, член екстремістської організації, що діє в Тунісі".

Брахма був застрелений біля свого будинку в столичному окрузі Аріана в четвер. Двоє невідомих чекали поки депутат під'їде на автомобілі після чого випустили в нього 14 куль. Потім вони покинули місце злочину. 58-річний Брахмі був лідером лівої опозиційної партії "Народна течія", яку він створив незадовго до своєї загибелі. !zn

Читайте також:

Армія Єгипту попросила у народу карт-бланш на боротьбу з насильством

Єгиптяни за підтримки армії скинули режим ісламістів

Масові протести і заворушення почалися в Тунісі після вбивства лідера опозиції

У Туреччині вбито "почесного консула" Ічкерії, який заступався за братів Царнаевых